Куряча печінка

Якщо немає часу активно готувати, то в мене є для вас дуже проста, але смачна страва — це куряча печінка. Дуже, дуже ніжна, дійсно тане в роті, навіть жувати не треба, хоч в це і важко повірити. Одне прикро, що зразу можна приготувати півкіла, але воно того варте. Так, ще треба мати чималенький, літрів на 6, чавунний казан чи каструлю.

Беремо курячу печінку. Промиваємо гарно та чистимо її від білих плівок. Три зубця часнику подрібнюємо ножем. Додаємо до печінки. Солимо половинкою чайної ложки солі. Перчимо чорним перцем, додаємо копчену паприку та мускатний горіх. Не перестарайтеся. Перемішуємо.

На вогонь ставимо казан із кришкою та дуже гарно нагріваємо його. Доки казан нагрівається, ріжемо пір’ями цибулину.

Як казан нагрівся, плескаємо ложки три олії та висипаємо цибулю. Перемішуємо. Зверху висипаємо печінку і, не перемішуючи, розрівнюємо. Закриваємо кришкою, чекаємо хвилину (не більше) і прибираємо вогонь. Забуваємо про страву на 15 хвилин.

Все готово. Смачного.

Сподіваюся, що таку ніжну та смачну печінку ви ще не куштували.

Ще раз, смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:09