Січеники

Продовжуючи тему “з фаршу, але без хліба”, або “ето вам нє кАклета”, добрався я до січеників. Як видно з назви, січеники — це про посічене. Посічене — то дрібнесенько ножем. Зараз мабуть безглуздо подрібнювати м’ясо ножем до фаршу, тому скористаємося м’ясорубкою з не найдрібнішою решіткою.

Тож беремо 700 грамів м’яса — навпіл яловичину та жирненьку свинину — і робимо з нього фарш. Беремо велику чи пару невеличких цибулинок. Ось цибульку подрібнюємо ножем. Що дрібніше, то краще. Обсмажуємо до золотистого кольору на 50 грамах вершкового масла. Додаємо 4 яйця і, перемішуючи, смажимо, доки вони не почнуть гуснути. Можна сказати, що готуємо “сопливий” скрембл. Охолоджуємо. Додаємо до м’яса, солимо чайною ложкою солі, додаємо чверть чайної ложки меленого чорного перцю і ретельно перемішуємо. Вимішуємо ретельно хвилин із п’ять.

Далі вибиваємо фарш. Піднімаємо і з силою кидаємо в миску. І так разів з десять.

Робимо котлетки. У мене вийшло 10 штучок. Обвалюємо в панірувальних сухарях. Обсмажуємо по парі-трійці хвилин з кожного боку на великому вогні. Повертаємо всі січеники на пательню. Накриваємо кришкою і на дуже невеликому вогні доводимо до готовності 10 хвилин.

Ось і все. Смачного!

І пам’ятайте, до м’яса гарнір — то овочі, а не макарони. 😉

Ще раз смачного!