Курячі шашлички

Курячі шашлички

Якщо шашличка хочеться, а на вулиці зима, якщо локдаун закрив доступність до ресторанних смаколиків — то я рекомендую ж̶е̶р̶т̶и̶ ̶г̶р̶е̶ч̶к̶у̶,̶ ̶я̶к̶а̶ ̶з̶а̶л̶и̶ш̶и̶л̶а̶с̶я̶ ̶п̶і̶с̶л̶я̶ ̶п̶е̶р̶ш̶о̶г̶о̶ ̶к̶а̶р̶а̶н̶т̶и̶н̶у̶ не засмучуватися та приготувати невеличкі курячі шашлички.

На дві порції треба: 400-500 грамів курячого філе, сік з півлимона, чверть солодкого червоного перцю, невеличку салатну цибулину та столову ложку олії. Кидаємо це все, крім курки, в блендер і перебиваємо в кашку. Це буде наш маринад.

Курку ріжемо на невеличкі однакові шматочки. Їх повинно вийти десь 16 штук. Кидаємо курку до маринаду, ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. За цей час розігріваємо духовку до 220 градусів. Наколюємо курку на дерев’яні палички, по 4 шматочка на одну. Беремо досить високу форму і ставимо шашлички так, щоб курка не торкалася до форми, а наче висіла в повітрі.

Ставимо в духовку на 20 хвилин. На довше не треба, бо філейка пересохне і буде наче вата. Не треба очікувати, що шашличок сильно зазолотиться – цього не буде, так що 20 хвилин — і витягуємо.

Подати можна просто з лимоном чи з овочевим гарниром: 2 шпажки на порцію.

Смачного! 🙂

Обновлено: 02/21/2023 — 15:57