Запечена пекінська капуста

Запечена пекінська капуста

А ви знаєте, що пекінська капуста не є капустою? Пекінська капуста — це рєпа, чи ріпа, навіть не знаю, як правильно писати. Не знали? Ось і живіть тепер із цим, шановне панство. Але це не робить її менш смачною, і поки що не надто часто можна її побачити на нашому столі. Хіба що кімчі чи пара салатів. Треба це виправляти.

Сьогодні ми її будемо запікати в духовці. Нам будуть потрібні: сама капуста, мед, чорний перець та соєвий соус. Ще нам знадобляться дерев’яні палички-шпажки, на кшталт зубочисток, але більш довгі.

Тепер все просто. Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів. Поки гріється підготовлюємо капусту. Знімаємо верхні листя і шпажками поперек протикаємо капусту з інтервалом сантиметра три. Далі між шпажками ріжемо. Має вийти кілька “шайб” товщиною з три сантиметри. Деко застеляємо пергаментним папером. Не витягуючи паличок, переносимо капусту на деко. Готуємо заливку. Змішуємо по столовій ложці меду та соєвого соусу. Додаємо чверть ложки чорного меленого перцю. Щиро змащуємо капусту і ставимо в духовку на 15-20 хвилин.

Поки капуста готується, робимо соус. Він простий: сметана, часник, кріп та сіль. Кріп подрібнюємо, часник вичавлюємо, все перемішуємо.

Викладуємо капусту на тарілку, поливаємо соусом і Смачного!

🙂