Ліниві вареники

Ліниві вареники
Ліниві, вони тому і називаються лінивими, бо нічого складного робити не треба. Перемішав кілька продуктів, кинув у воду і за три хвилини вареники готові. Але по черзі.
Беремо:
Сира — 600 грамів,
яйце — одне,
борошна — 6 столових ложок із невеличкою гіркою,
цукор — 2 столові ложки,
сіль — 0,5 чайної ложки,
ванільний цукор, чи ванільна есенція — за бажанням.
Ще треба вершкове масло та сметана.
Сир, якщо вологий, викладаємо на сито, чи підвішуємо в марлі, щоб ота волога стекла.
Далі закидаємо всі складові і ретельно перемішуємо. Відставляємо вбік на 15 хвилин.
За цей час нагріваємо до кипіння воду. Додаємо чайну ложку солі. Відщипуємо шматок сирного тіста, стіл притрушуємо борошном, і руками розкатуємо «ковбаску» товщиною сантиметра з два. Ріжемо гострим ножем теж сантиметра зо два в довжину. То й будуть наші варенички. Кидаємо по одному в воду, чекаємо, поки вспливуть, засікаємо дві хвилини і шумовкою дістаємо. Поливаємо розтопленим вершковим маслом, і занурюємо в воду нову порцію вареників. Діставати треба акуратно, бо продукт виходить досить делікатний — борошна у нас в варениках досить помірно.
Ось і все. Мені подобається, коли до вареників є багато сметани. Щоб вони наче плескалися в ній, але я не наполягаю, і без сметани вони геть добрі.
Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 14:16