І знову навздогін за сезоном баклажанів. Сьогодні ми їх маринуємо.
Для цього потрібно штучок п’ять невеликих синеньких. Але спочатку готуємо маринад. Беремо 600 грамів води. Наливаємо півсклянки 9% оцту, запашного та чорного перцю горошин по 10, 4 гвіздочка гвоздики, пару лаврушок, по півтори столові ложки цукру та солі, дві столові ложки меду. Все це ставимо на вогонь і даємо прокипіти пару хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.
Баклажани чистимо і ріжемо вздовж товщиною п’ять міліметрів.
Щиро посипаємо сіллю та залишаємо на годину. Можна пару разів їх перемішати. Нам треба, щоб баклажани пустили сік і стали більш цупкими. Промиваємо баклажани холодною водою і ретельно їх відтискаємо. Прямо беремо рукою і стискаємо, доки не перестане йти волога. Не турбуйтесь, вони не порвуться.
Смажемо на пательні по парі хвилин на сторону.
Гарну головку часнику подрібнюємо ножем. Якщо є бажання зробити гостреньким — кілька кілець червоного перцю.
Все перемішуємо і заливаємо маринадом.
Даємо два-три дні промаринуватися в холодильнику.
Смак — дуже незвичайний. Хоч, наче заморочливо, але воно того варте.
Смачного.