Любимо ми час від часу відкоркувати пляшечку сухого вина та ввечері її попивати, заїдаючі смачним сиром та сиров’яленою ковбаскою. А ось вискочив в ФБ рецепт — в’ялена слива — і рекомендували її як гарну закуску до вина. І ось, поки не дуже пізно, лечу я на базар і купую півкіла ще тверденької угорки. Також купую свіжий тим’ян та часник. Сливу миємо та розрізаємо навпіл так, щоб від кісточки залишилася така собі «кишенька». Деко застеляємо кулінарним папером та викладуємо на нього сливи шкіркою донизу. Далі беремо грубу сіль — ту, яку називають кошерною, і в кожну півсливку кидаємо три крупинки. Далі трішки листочків тим’яну, і завершувати конструкцію буде тоненька пластинка часнику. Ось і все. тепер ставимо деко в духовку, прогріту до 80 градусів на п’ять годин. Дістаємо, даємо охолонути, наливаємо вино і закусуємо. Які мої враження? Відчуваю, що людина, котра писала цей рецепт, не розуміється, з чим вино треба пити. Нажаль. Але є й гарна новина: це неперевершена закуска до горілочки або, якщо горілочку не вживаєте, то для самогоночки, чи навіть просто так з’їсти — побалувати свої смакові рецептори.
Будьмо!