Почався сезон кабачків. Їх можна смажити, з них можна робити салати, а можна просто замаринувати. Ось це сьогодні ми й зробимо. Взагалі люблю я такі страви, що приготуєш, а потім їсти можна не один раз. А деякі стають ще смачніші, як раз коли трошки витримаються. Ось сьогоднішні мариновані кабачки саме такі. Беремо три кабачки середнього розміру та три цибулини. Ріжемо їх кільцями міліметрів по п’ять завтовшки. Далі беремо борошно, солимо його, обвалюємо кожен шматочок кабачка та цибулі і смажимо на пательні на олії. Смажимо досить швидко, по півтори-дві хвилини з кожного боку. Одночасно готуємо томатний соус-маринад. Три ложки томатної пасти заливаємо склянкою води, кидаємо туди пів чайної ложки солі та пучку цукру і ставимо на вогонь. Чистимо кілька зубців часнику, нарізаємо по 5-6 гілочок кропу та петрушки і, за бажанням, хто любить гостреньке, червоний перець. Як закипіло, варимо максимум три хвилини, додаємо кріп з петрушкою, натираємо на дрібній тертушці часник та все перемішуємо. Викладуємо шарами смажені кабачки та цибулю, перемазуючи кожен шар маринадом. Залишки маринаду виливаємо зверху. Даємо охолонути до кімнатної температури і годин на 12 відправляємо до холодильника. Ідеально, якщо кабачки в холодильнику переночують. Їмо холодними. Гарно і як салат, і як гарнір до смаженого м’яса! 🙂 Одна біда: на світлинах незрозуміло чому, але завжди не дуже гарно виходить.
Смачного.