Мариновані овочі

Я навіть не знаю, як це назвати: салат — не салат, гарнір — не гарнір, смажені овочі — теж не дуже підходить, але все по черзі.

Беремо кабачок, перець тонкостінний, той, що інколи називають білозірка, баклажан, молоду цибулю, часник, петрушку та кріп.

Кріп та петрушку подрібнюємо. Вичвлюємо туди часник. Солимо, перчимо. Солі треба брати чайну ложку на кіло овочів. Перемішуємо.

На пательню пару ложок олії. Нагріваємо і трішечки обсмажуємо наші овочі. Смажимо не до готовності, а хвилинки по дві на кожному боці. Смажимо все, навіть цибулю. Синенькі смажимо в останню чергу, бо вони заберуть усю олію. Перці можна навіть не чистити, а можна й почистити, то за бажанням. Коли просмажилися останні овочі, то додаємо до них все просмажене, посипаємо подрібненою травою з часником та сіллю, перемішуємо, накриваємо тарілкою та ставимо зверху гніт. Це треба, щоб овочі стикалися між собою і більш швидко віддавали один одному свої смаки та запахи. Застигло до кімнатної температури — ставимо до холодильника на ніч.

Все. Готово.

Смачно, прохолодно, саме те що потрібно для пекучого літнього дня. 🙂

Смачного.