Капрезе

Що б ви не казали, а італійці – патріоти. Навіть салат їхній, капрезе, повторює кольори прапора: зелений, білий та червоний. Ось зараз його й приготую, він простий, незвичайний, корисний і смачний.

Що нам буде треба? Моцарела, помідор, базилік, трошки чорного меленого перцю, сіль, оливкова олія.

Помідор ріжемо товщиною міліметрів із п’ять, моцарелу трошки тонше. Базилік миємо і відриваємо кілька листків.

Помідор солимо і перчимо. Викладаємо на тарілку по черзі помідор, моцарелу, базилік. Викладаємо так, щоб з кожного шматочка виглядав той, що поклали раніше. Скроплюємо оливковою олією. І, як кажуть – вуаля – Капрезе на столі.

Смачного. І пам’ятайте, що геніальність в простоті.