Маринований з кінзою оселедець

Завжди якось з обережністю ставився до фрази «розум від’їш». Але тут мова йшла про оселедеця, до якого я зовсім не байдужий, та й інші інгредієнти досить зрозумілі, тому вирішив таки повторити рецепт.

Беремо пару солоних оселедців. Головне простежте, щоб вони були не пересолені. Чистимо, ріжемо на невеличкі шматочки.

Готуємо маринад. Чайна ложка коріандру, пучок кінзи, три зубця часнику, ложок з 8 оливкової олії. Кінзу подрібнюємо, коріандр товчемо в ступці, часник вичавлюємо чи натираємо на дрібну теркачку, все перемішуємо. Викладаємо оселедця в банку чи контейнер шарами, перемащуючи кожен шар нашим маринадом.

Дванадцять годин — і все, оселедець готовий. 🙂

P.S. уявляєте — майже забув сфотографувати…

Пригощав друзів: наче сподобався, хоча розум не від’їли. 😉

Смачного.