Печінкові оладки

Печінкові оладки.

Просто і смачно. Беремо півкіла курячої печінки, два курячих яйця та невеличку цибулинку. Печінку промиваємо та зрізаємо, якщо є, щось зелене та, за можливості, біле.

Цибулину чистимо та ріжемо. Кидаємо до блендера, додаємо неповну ложку солі і перебиваємо. Отримуємо досить рідку масу.

В майонез вичавлюємо зубчик-другий часнику.

Нагріваємо пательню з олією і наливаємо невеличкі оладки. Даємо підсмажитися на помірному вогні, поки зверху не побіліють. Перевертаємо і смажимо ще хвилину. В принципі, можна і не перевертати, оладки й так можуть вважатися приготовленими. Викладуємо оладки на велике блюдо та змащуємо майонезом із часником.

Наступні порції оладок треба викладати зверху та також змащувати майонезом. Якщо є, зверху можна покласти шматочок помідору, чи притрусити зеленою цибулькою.

Даємо настоятися (нічого страшного, якщо навіть протягом ночі). Якщо застигли — розігріваємо в мікрохвильовці.

Смачного!

P.S. Може виникнути питання: а борошно? Якщо хочете, то можна додати борошна чи навіть манної крупи. Почекати поки воно набухне, чи розмокне, й після цього смажити. Я цього не робив, і тому пірамідки з оладок вийшли дуже ніжні, майже повітряні…

Ще раз смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:44