М’ясо, запечене під сиром


Захотілося мені м’яса по-французьки. Ніколи цю страву не любив, а тут закортіло, прям спасу немає. І вирішив я щось схоже приготувати. Але картоплю їсти не дуже хотілося, тому вирішив я м’ясо запекти під сиром. М’ясо взяв — ошийок, вагою кілограм (це на 4 порції). Порізав на 4 шматки та добряче відбив молотком. Поклав до форми в один шар. Посолив, поперчив. Зверху щиро посипав тоненько порізаною півкільцями цибулею. Якщо є бажання, цибулю можна посмажити. Майонез та сметану перемішав та зробив щось на зразок соусу, яким все, що вийшло, зверху щедро змастив. Взяв багато сиру. Найзвичайнісінького. Не треба гаудів та пармеджіанів, не треба й самого дорогого місцевого. Але це повинен бути сир, а не сирний продукт. Тремо на теркачку і щільно посипаємо зверху. Сиру дійсно має бути багато. Я натер шматок в 400 грамів. Легенько притрамбовуємо рукою і ставимо до духовки, розігрітої на 150 градусів. За 30 хвилин дивимося: сир повинен розплавитися, але ще не підсмажилося. Піднімаємо температуру до 180-200 градусів і хвилин 5-10 чекаємо, поки не з’явиться апетитна золотава скоринка. Якщо є бажання, можна використати і верхній гриль, але треба бути уважним, може почорніти майже миттєво.
Ось і все. Довше читати, ніж готувати. 🙂
Цибуля випустить сік, тому нічого страшного, що буде багато вологи. Смачного.