Печінковий паштет

ідлунали свята, і прийшов час для повсякденної їжі. А що може бути простіше і повсякденніше ніж паштет. І продаються вони в магазинах поличками, і на бутерброді смакуються і взагалі — кажуть, що корисно. Ми, звісно, легких шляхів в магазин за баночкою паштету не шукаємо, тому приготуємо його самі. Для цього беремо:

500 грамів курячої печінки,

2 цибулини,

100 грамів рослинної олії,

100 грамів вершкового масла,

50 грамів коньяку,

Сіль, перець.

Печінку промиваємо і, по можливості, зачищаємо від плівок та проток. В товстостінній кастрюлі, я робив в казанці, гарно нагріваємо олію. Кидаємо печінку та обсмажуємо, поки не випарується волога, яку віддала печінка. Це може зайняти хвилин 20. За цей час чистимо і ріжемо цибулю. Добавляємо в казан і, періодично помішуючи, тушкуємо ще хвилин з п’ятнадцять. Разом із цибулею додаємо вершкове масло, сіль, перець. Дуже цікаво спостерігати, як цибуля, поки тушкується, наче розчиняється в казані. Робимо вогонь сильніше і додаємо коньяку. Перемішуємо, гріємо ще дві хвилини і перебиваємо міксером в однорідну пасту. Розкладаємо чи то по формочках, чи то по баночках. Щоб прибрати пухирці повітря, стукаємо легенько формочками по столу. Але обов’язково через рушник, бо тріснуть. Перевірено. Щоб не завітрювалося, можна залити паштет тонким шаром розтопленого масла.

Коли охолоне, ставимо на ніч до холодильника. Паштет обов’язково має відпочити.

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:55