Брізоль

Красиве слово “брізоль”. Ще й смачне, хоч і без коньяку. Але дуже зручне зранку, коли часу особливо немає і олів’єшки із шубами закінчилися. Взагалі це слово означає страву, в якій щось смажиться в яйці, майже як той омлет. Для однієї порції нам знадобляться: куряче філе 150-200 грамів, два яйця, ложка борошна, сіль, перець. Ну, ще й олії на пательню.

Готуємо. Куряче філе кладемо гладким боком донизу і, як вміємо, тоненько відбиваємо через плівку. Якщо філе товсте, перед тим як відбивати, надріжте його та розпластайте дужче. Солимо.

Розбиваємо яйця та перемішуємо їх. Ставимо невеличку пательню на вогонь, наливаємо олії. Курку обвалюємо в борошні і занурюємо в яйце. Випускаємо яйце з філе на пательню і смажимо хвилин із чотирі. Перегортаємо — і ще пару хвилинок.

Брізоль готовий. Подаємо із салатом.

Смачного

Обновлено: 02/21/2023 — 15:53