Пиріг зі сливами

Яйця – 3 шт.
Борошно – 300 мл.

Цукор – 200 мл.

Масло вершкове – 100г.

Кориця – чайна ложка без верху

Розпушувач – 1,5 ч.л.

Сіль морська – 0,5 ч.л.

Слива угорка – до десятка.

Горіх мигдалю.

Включаємо розігріватися духовку до 180 градусів. Форму діаметром 25-28 см змащуємо вершковим маслом і ставимо до холодильника. Всі інгредієнти міряються не на вагу, а обʼємом. Наприклад, гранований стакан — то 200 мл. В борошно додаємо розпушувач, подрібнену сіль, мелену корицю. Сливи ріжемо навпіл. Масло кімнатної температури кілька хвилин змішуємо міксером із цукром. Додаємо яйця. Перемішуємо, додаємо борошно і знову перемішуємо міксером до однорідного стану. Дістаємо з холодильника змащену форму та виливаємо на неї тісто. Зверху розкладаємо розрізані сливи, розрізом догори. Не втискаємо. За бажання, в кожну сливу вкладаємо по мигдалевому горішку, але то не обовʼязково. Посипаємо двома ложками цукру. До речі, якщо взяти коричневий цукор, буде ще смачніше. Якщо немає слив, сміливо використовуємо замість них яблука. В духовку на 50 хвилин. Їсти можна одразу, але смачніше коли ніч, чи навіть добу, настоїться. Просто і нескладно!

Смачного.

Обновлено: 11/27/2023 — 17:32