Схуг

Схуг — це така зелена єменська аджика, поширена в Ізраїлі. Дуже запашна та гостренька. Готується легко, з’їдається швидко, особливо із м’ясом. Мені дуже пасує до смаженої свинини, хоча дуже сумніваюся, що так ємєнцями планувалося. Пишу пропорції на 10 чималеньких перчин гострого зеленого перцю. Ще треба: головка часнику, пучок кінзи, пів чайної ложки зіри, пів чайної ложки чорного перцю та пучка солі. Ще вам знадобляться по парі столових ложок оливкової олії та лимонного соку.
Для початку готуємося. Чистимо часник. Миємо кінзу. Щоб трішки допомогти блендерові, подрібнюємо її ножем, особливо дрібненько — гілочки. Вичавлюємо лимонний сік. Зіру, чорний перець та сіль подрібнюємо в ступці.
Одягаємо гумові рукавички і працюємо із перцем. Нам треба відрізати плодоніжку, розрізати вздовж і прибрати зернятка разом з тим місцем, до якого вони прикріплені. Навіщо? Бо якщо цього не зробити, то крім пожежі в роті ви нічого не відчуєте. Як всі перці почистили, то ріжемо їх поперек, засипаємо всі продукти в блендер, додаємо сік та олію, не забуваємо про потовчені спеції. Все перебиваємо. Ось і все. Наш схуг готовий.
Зберігати в холодильнику. Не відмовляйте собі ні в м’ясі, ні в тому, щоб подати його зі схугом.
Смачного, і поспішайте, поки перець з грядки ще доступний, і ціна на нього не як нагероїн. 🙂
P.S. А чого без фото, спитаєте ви. Ну що ви, аджику ніколи не бачили? Звісно бачили.У вас немає уяви? Немає сумнівів, що є. То й уявіть собі аджику зеленого кольору. 😉

Обновлено: 10/23/2023 — 07:37