Рататуй

Рататуй

Це саме та страва, після споживання якої можна стати вегетаріанцем. Способів приготування дуже багато, це можете бути і кружалички складені один до одного і просто щось на кшталт рагу. Ось останній варіант я й буду готувати. Беремо 2 невеличких баклажана, 2 кабачка, краще цукіні, два різнокольорові перці, 2 досить великі цибулини, три помідора середнього розміру, головку часнику сіль та тім’ян.
Синенькі ріжемо кубіком розміром до сантиметру. Щильно солимо і відставляємо в сторону. Кабачки та цибулю ріжемо таким самим кубіком. Перець трошки крупніше. Часник давимо через часнокодавку. Помідори надрізаємо і на хвилину занурюємо в окріп. Достаємо та чистимо. Ріжемо на досить великі скибки та достаємо насіння, після чого ріжемо як і перець.
На велику пательню наливаємо оливкову олію. Добре нагріваємо та обсмажуємо кабачки. Смажити треба швидко та уважно дивитися, щоб кабачки не переготуватися і не перетворилися в кашу.
Ставимо сито і висипаємо все зі сковороди. Олія стече. Повертаємо олію на пательню і так само обсмажуємо і відкидаємо на сито цибулю а потім і перець. Поки гаряче, додаємо часник та тім’ян. Синенькі добре промиваємо та досить сильно відтискуємо вологу. Повертаємо олію і обсмажуємо баклажани. На майже сухій пательні обсмажуємо, чи то тушкуємо томати. Тушкуємо не довго, хвилини три-чотири. Солимо, якщо солі з з баклажанів не досить. Все разом перемішуємо і прогріваємо ще раз чи на пательні, чи то в сотєйніку.
Смачного! 😉

Обновлено: 09/11/2023 — 21:00