В пів ока побачив відюшку про салат з кабачків. В повному обсязі я його так і не подивився, але ідея сподобалася.
Беремо молодий, невеличкий кабачок, їх зараз багато, та й ціна більш ніж демократична. Економікою розпускаємо на стрічки. Я середину, там де зерна не різав, подумав, що правильніше їх не чіпати, а ви як хочете. Робимо маринад — оливкова олія, сік чверті лимона, ложку негострої гірчиці, можна навіть французької, сіль, перець. При бажанні і якщо є — мед. Ретельно все перемішуємо, виливаємо до кабачкових з стрічок і ще раз перемішуємо, щоб маринад був на всіх шматочках.
Чекаємо пару хвилин. Викладаємо на тарілку, посипаємо невеличкою кількістю подрібненої зеленої цибулі. Зверху викладаємо поламаний сир фєта, так щоб було красиво. Далі три листка мʼяти подрібнюємо і зверху рівномірно притрушуємо. Дуже рекомендую мʼяту знайти, у кого не має. Сбризкуємо оливковою олією і виставляємо на стіл.
Смачного!