Мегрельська аджика

Мегрельська аджика робиться з сухого перцю. Його ретельно мелять. Тому я подумав, чого б ото не взяти вже молотий гострий перець? Поцікавився, і дійсно можна робити аджику з молотого перця.
Беремо 100 грамів молотого перця. По 50 грамів хмелі-сунелі та коріандра та головку часника. Коріандр тремо в пил. Часник чистимо і разом з трьома ложками солі доводимо до стану пюре. Це можна зробити чи в ступці чи погружним блендером додавши трохи води. Ще нам буде потрібно три ложки оливкової олії.
Перець, перемішуючи заливаємо окропом. Води потрібно стільки щоб консистенція була як у досить рідкої сметани. Даємо постояти хвилин з 10, щоб перець просяк вологою.
По черзі, знову таки розмішуючи, додаємо тертий часник, хмелі-сунелі і коріандр. Додаємо олію та ще раз щильно перемішуємо щоб вона розійшлася по всьому обʼєму.
Кладемо в чисті баночки, сполоснуті окропомб закриваємо кришками і як застигне ховаємо до холодильника. Ось і весь рецепт. Дивлячись на гостроту, цієї кількості хватить вам щонайменше на рік. 🙂
Смачного і перший раз куштуйте дуже обережною 🙂

Обновлено: 11/05/2024 — 12:48