Салат з баклажанними чіпсами

Дуже простий салат, який можна ускладнювати, спираючись на вподобання і здоровий ґлузд, майже без кінця. Родзинка салату — хрусткі баклажани. Ріжемо баклажани невеличкими шматочками. Порізати треба так, щоб товщина складала приблизно 5-6 міліметрів. Шматочки можуть бути геть не однакові, так навіть цікавіше. Щедро посипаємо сіллю та залишаємо хвилин на 20. За цей час вони випустять зайву вологу та стануть щільними. Промиваємо баклажани і відтискаємо рукою всю вологу. Не особливо обережно: не турбуйтеся — ви їх не пошкодите. Засипаємо баклажани крохмалем. Ретельно перемішуємо, треба щоб кожний шматочок з усіх боків був у крохмалю. Ставимо на вогонь каструльку, наповнену на півтора пальця олією. Це в нас буде фритюр. Як гарно нагріється, по одному шматочку опускаємо баклажан у фритюр так, щоб при обсмажені було вільне місце і щоб баклажани не позлипалися. Обсмажили одну порцію, виклали на паперову серветку і занурили в олію наступні шматочки. Ось і все. Але це ж салат, спитаєте ви? Так салат, тому поки баклажани лежать із сіллю, ми ріжемо помідор, огірок, перець, цибулю та красиво викладаємо на тарілку. Потім, як приготуються баклажани, додаємо їх до салату зверху, не перемішуючи, або, якщо серверуєте як у мене, в один шар на пласкій тарілці, викладаєте там, де вважаєте красивим. Можна додати до салату мʼякий сир, можна притрусити тертим пармезаном, а можна просто збризкати зверху якимось смачним оцтом та оливковою олією. Очевидно, що салат треба відразу, доки хрустка скоринка на баклажанах не розмокла, Їсти.
Смачного.