Салат з пєкінської капусти

Салат з пекінської капусти.
Побачив вчора молоду пекінську капусту. Може вона не дуже й молода, але листя в неї було приємного зеленого кольору, і саме тому вона опинилася у нас вдома. А якщо є капуста, тим паче пекінська, то повинен бути й салат з цією капустою, тим паче, що окрім того, що вона красива, вона ще й корисна. Чим корисна? А біс його знає, але так хочеться думати, бо якщо корисно, то ще смачніше.
Розрізаємо капустину вздовж. Одну половину замотуємо в плівку і кладемо до холодильника. Ту, що залишилася, ріжемо поперек, починаючи з ніжних кінців листя шириною сантиметра по півтора і, закінчуючи з іншого боку, де листя вже більш грубе та товсте, тоненько — міліметрів по чотири.
Далі беремо звичайний сир, на кшталт голландського. Ріжемо його тоненькими пластинками, товщиною з міліметр-два. Ці пластини ріжемо на прямокутники розміром півтора на півсантиметра. Так само ріжемо й шинку. Варене яйце ріжемо вздовж, а потім поперек міліметрів по чотири. Зелену цибулю подрібнюємо. За бажанням додаємо трошки кропу. Солимо.
Заправляємо сметаною з французькою гірчицею (це та, де зернятка), або просто майонезом. Перемішуємо та прикрашаємо.
Які пропорції? Та які ви самі вважаєте за потрібне. Любите сир — більше сиру, обожнюєте яйця — відварюйте три, а якщо дуже до вподоби капуста, то все інше можна зовсім не додавати. 🙂
Смачного!
P. S. Перечитав. Здається, що технічна освіта таки дає про себе знати. 🙂
Ще раз смачного.