Мізерія


Мізерія
Сезон огірків в самому розквіті, доходи населення не ростуть, тому згадуємо салат з романтичною назвою “Мізерія”, що в перекладі з латині означає: “скупий”, чи “скнара”. Складових частин класичної мізерії всього чотири: огірок, сіль, перець та олія. Огірок порізати кружальцями, посолити, поперчити та збризнути олією. Якщо ви гурман чи естет, то огірок можна почистити. Виходить, хоч і без понтів, але досить смачно.
Всі інші добавки до мізерії по-багатому, як кажуть, роблять її тільки смачнішою. Ось і сьогодні чистимо огірок, але так, щоб трішки шкірочки залишилося (ми ж естети), подрібнюємо зелену цибулю, рвемо дрібненькі гілочки кропу. Огірочки розкладаємо на тарілці, перчимо чорним перцем, трішки солимо, посипаємо тертою бринзою (дякую кумові, що надіслав), зверху цибулька, по центру ложка густої масної сметани, прикрашаємо кропом. Ось наче і все. Смачного!
P.S. готувати треба перед тим, як їсти, бо якщо постоїть, то огірки потечуть. Ще раз смачного. 🙂

Обновлено: 09/21/2023 — 13:06