Салат з свинячими вухами

Вже давно на нашому базарі торгують свинячою запчастиною — вушка від хрюшки. І не просто вушка, а відварені з цибулячими лушпайками та якимось спеціями, не знаю якими, але саме тими, що дуже до них пасують. Щоб не збрехати, разом з вушками лежать і п’ятачки, але вони мене чомусь ні на що не надихають, мабуть тому, що дивлячись на них, мені на думку спадає слово “нежить”.
Так ось до чого я? Йшов вчора через базар додому, як годиться, в обов’язковій на базарі масці та обміряної на воротах правою рукою щодо температури. Йшов досить задоволений: моя права рука зовсім не хвора. Люди ми законослухняні, тому майже до всіх, навіть зовсім дебільних, законів ставимося досить толерантно: виконуємо в межах розумного.
Так ось побачив я ці вушка й так їх захотілося… Купив невеличке і вирішив, що просто з’їсти його буде некошерно, тому приготую нескладну салатку. Щоб трішки похвалитися й порекомендувати цей гарний продукт, я й напишу, як я цю страву робив.
По-перше, маринуємо трішечки цибулі, десь з невеличкої півцибулинки. Ріжемо її вздовж, як кажуть, пір’ями. Маринад самий простий: беремо пучку цукру, трішки солі, перемішуємо, доливаємо кілько ложок оцту та ще раз перемішуємо. Пару невеличких, але міцних, огірочка чистимо, дістаємо рихлу середину з насінням, а залишки ріжемо тонкими, але довгими скибочками, як корейську моркву. Вушко теж ріжемо тоненько. А ще нам потрібна буде власне морква по-корейськи. Її я теж готував сам, буде час та натхнення, напишу як. І ось ми перемішуємо вушка, цибулю, моркву та огірок. Вичавлюємо зверху сік з чверті лимона. Якщо є бажання, з лимону можна зняти цедру, подрібнити її чи порізати довгими тонкими стрічками й теж додати до салатки. Доливаємо пару ложок соєвого соусу. Знову перемішуємо. Крапаємо кілька крапель кунжутної олії (якщо є) та заправляємо оливковою. Ще раз перемішуємо.
Викладаємо гіркою на тарілку, посипаємо зверху кунжутом.
Як кажуть, “вуаля”! Так як ми й любимо: мінімум вуглеводів, помірно білків та багато клітковини та жиру. Пропорцій немає. Що більше любите, те й додавайте побільше, що не до вподоби, того менше.
Смачного. Аби не вранці, то й чарку горілочки під таку закуску не гріх випити! 🙂

Обновлено: 05/28/2023 — 16:45