Скрембл

Колись в стародавні часи, коли безвіз не був на грані скасування, і коли кордони Европи були гостинно відчиненими для українців, коли про ковід навідь гадки не мали, і ганебні політики на ньому не вирішували свої темні справи — тоді інколи ми їздили за кордон. Жили в готелях, і в ресторанах при ціх отелях зазвичай снідали. Сніданок був то трошки кращим, то більш скромним, але майже завжди була страва з яєць під назвою “скрембл”. Стояла вона на водяній бані в теплій воді. Мабуть, то родич омлету, але приготовлений більш делікатно, чим і підкорив моє серце та смакові рецептори. 🙂 А як дізнався, як готувати, то взагалі зрозумів: це моє.

Готуємо скрембл, а українською — колочене яйце.

Для початку робимо водяну баню. Для цього ставимо маленьку каструльку в велику і заливаємо між ними воду. Маленьку каструльку бажано брати з довгою ручкою, її ще називають сотейник. Ставимо на вогонь. Як вода закипить, кидаємо в маленьку каструлю шматок вершкового масла. Який? Як кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, так ось до нашої страви цей вираз теж підходить, хоч у нас і не каша. Але помірність має бути. Як масло розтопилося, розбиваємо до нього яйця. Скільки? Залежить тільки від апетиту та розміру каструльки. Солимо. Інколи перемішуємо, відшкрібаючи те, що прихватилося до стінок. Це й вся готовка. Як вийшла консистенція така, як подобається, знімаємо з вогню і ложкою викладаємо на тарілку. Посипаємо чимось зелененьким, чи то цибулею, чи кропом і їмо, дивуючись, як просто приготувати нову страву зі звичайнісіньких яєць. 🙂

Сподіваюсь, що ви оціните смак і простоту колочених яєць.

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 14:36