Паштєт з баклажанів з сиром

Доки є баклажани, хочеться ними наїстися на цілу зиму. Тому сьогодні приготую паштет з баклажанів із сиром. Вийшло досить цікаво, незвичайно і смачно. І головне, що паштет не закляк в один шматок, від якого треба відколупувати потрошку, а залишився ніжним та «пухнастим».

Що нам буде потрібно? Пара баклажанів, не дуже великих, загальною вагою десь із півкіла. Велика цибулина, пара зубців часнику, пара болгарських перців, домашнього сира грамів із сто п’ятдесят, пучка зіри, пучок петрушки, олія, сіль та чорний перець.

Овочі чистимо та дрібненько ріжемо. Баклажани я теж почистив від шкірки. На велику пательню наливаємо олії та протягом п’яти хвилин обсмажуємо цибулю. Додаємо подрібнений болгарський перець. Смажимо ще три хвилини. Додаємо баклажани, перемішуємо. Наливаємо грамів зі сто води, накриваємо кришкою і тушкуємо ще п’ять хвилин. Солимо — приблизно чайна ложка солі, перчимо до смаку, додаємо зіри — тільки небагато, розчавлений часник та подрібнену петрушку. Перемішуємо і якщо багато води, то, не закриваючи кришкою, її залишки випарюємо.

Даємо охолонути. Як буде кімнатної температури, додаємо сиру та пюруємо блендером.

Ставимо до холодильника, щоб застигло.

Вийшло досить гарно. Зіра внесла східну нотку. Сир теж виявився досить доречним в цій страві, а баклажани та перець — це завжди смачно. 🙂

Як їсти? Можна просто ложками, можна намазувати на хліб чи якусь там галету — будь як буде смачно.

Обновлено: 06/30/2023 — 12:59