Скумбрія на пару

Вдруге готую і знову дивуюся, як легко та смачно. Головне — придбати добру морожену скумбрію. Вона має бути не деформованою та сріблястою, без усіляких “іржавих” плям та зім’ятостей.

Купили. Тепер треба її правильно розморозити. Розморожуємо її на нижній поличці холодильнику цілу ніч. Без холодильника розморожувати не варто. Повірте.

Далі: відрізаємо голову, розрізаємо черевце аж до анального отвору і викидаємо все, що всередині. Під струєю холодної води вимиваємо все, що там залишилося: темні плівки по боках та сгусток посередині. Ріжемо на 4 шматки. Готуємо суміш із товченого перцю та солі. Обережно натираємо кожний шматочок. До води в пароварці кладемо кілька горошин духмяного перцю, лавровий листок та цедру лимону. Це все створить приємний аромат, в якому й буде готуватися риба. Кладемо скумбрію і варимо протягом 15-20 хвилин.

Ось і вся заморочка. Подаємо із лимоном, прикрашаємо гілочкою кропу.

Смачного.

Обновлено: 06/30/2023 — 12:57