Салат під піцу
Ніколи не був у Швеції, та й взагалі про неї знаю досить мало. Хіба що одразу пригадуються шведський стіл, шведська сім’я та шведська модель соціалізму.
А ось люди, які там живуть, пишуть, що там дуже популярні піцерії, і по кількості можуть навіть посперечатися з Італією. Но то не точно, бо сам не бачив. Хоча, багато є речей, що ми не бачили, а вони таки є. Та то пусте. Повертаємося до шведських піцерій. Так ось, знаючі люди пишуть, що разом із піцою безкоштовно подають такий простенький салат з капусти. Ось саме такий, як я зараз приготував.
Беремо півкіла білокачанної капусти. Ріжемо дуже тоненько. Червоний гострий перець ріжемо кільцями навскіс. Якщо є, додаємо трошки петрушки. Готуємо заправку. Три столових ложки смачного оцту, чайна ложка цукру, третина чайної ложки солі та три столових ложки оливкової олії. Все перекалапусюємо. Виливаємо в подрібнену капусту, додаємо перець та петрушку і перемішуємо. Буквально за пару хвилин капуста пом’якшає, і її навіть шамкати не треба. Але зауважу — порізати капусту треба дуже тоненько. А взагалі дивно, в Швеції піцерії відкриваються, а у нас закриваються. Може справа саме в такому невеличкому подарункові-компліменті?
Смачного!