А ви кажете, що думки не передаются… Захотілося качку. І не запекти, а стушкувати. Щоб багато підливи, щоб м’ясо тануло в роті, щоб жирно та смачно. Качка куплена, і майже одночасно друзі запрошують на качку по-пекінські.
Качка розрізана на невеличкі шматочки. Беремо казанок чи утятницю. Ще беремо велику цибулину, морквину, часник, кисле яблоко, олію. Із спецій — чорний перець, сіль та мускатний горіх.
Наливаємо олію в казанок і обсмажуємо шматочки качки до золотистого кольору. Поки смажиться м’ясо, подрібнюємо цибулю, часник, моркву, а яблуко ріжемо на кілька частин і видаляємо кісточки.
Як м’ясо обсмажилося, заливаємо водою, так щоб вода ледь накривала м’ясо, додаємо спеції, овочі та яблуко. Даємо закипіти, накриваємо кришкою, робимо вогонь мінімальним і тушкуємо півтори години, доки качка не стане м’якенькою. Ось і всі клопоти.
А що із качкою по-пекінські, спитаєте ви? Смачна, незвичайна, але приємна компанія добрих друзів — то найголовніше і цінне.
Смачного.