Тушена качка

А ви кажете, що думки не передаются… Захотілося качку. І не запекти, а стушкувати. Щоб багато підливи, щоб м’ясо тануло в роті, щоб жирно та смачно. Качка куплена, і майже одночасно друзі запрошують на качку по-пекінські. 🙂

Качка розрізана на невеличкі шматочки. Беремо казанок чи утятницю. Ще беремо велику цибулину, морквину, часник, кисле яблоко, олію. Із спецій — чорний перець, сіль та мускатний горіх.

Наливаємо олію в казанок і обсмажуємо шматочки качки до золотистого кольору. Поки смажиться м’ясо, подрібнюємо цибулю, часник, моркву, а яблуко ріжемо на кілька частин і видаляємо кісточки.

Як м’ясо обсмажилося, заливаємо водою, так щоб вода ледь накривала м’ясо, додаємо спеції, овочі та яблуко. Даємо закипіти, накриваємо кришкою, робимо вогонь мінімальним і тушкуємо півтори години, доки качка не стане м’якенькою. Ось і всі клопоти. 🙂

А що із качкою по-пекінські, спитаєте ви? Смачна, незвичайна, але приємна компанія добрих друзів — то найголовніше і цінне. 🙂

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 14:28