Печінка з овочами

Ви їсте печінку? Ні? Тому, що вона не смакує, бо тверда та зовсім не жується? Та облиште. Ви її просто переготовлюєте. Так, переготовлюєте, як не дивно це виглядає. Пропоную спробувати приготувати інакше та, як кажуть, прокачати свою майстерність кухаря й смачно поїсти печінку з овочами. 🙂
Беремо яловичу печінку, цибулю, болгарський перець, помідор, борошно, олію, чорний перець і сіль. З обладнання треба: дошка, ніж — різати печінку та овочі, молоток для відбивання, або чим ви там б‘єтеся, кульйочки, щоб перед відбиванням в нього засунути печінку аби не обляпати все навкруги, велика пательня, бо хто ж смажить одну порцію, та пара тарілок.
Мелений чорний перець перемішуємо з борошном.
Цибулю ріжемо тоненькими півкільцями, перець смужками шириною міліметра з чотири, помідор, якщо це сливка — то на чотири частини, якщо щось більше — то шматочками приблизно такого ж розміру.
Печінку миємо під холодною водою, ріжемо поперек на шматочки товщиною сантиметра з півтора. По шматочку засовуємо до пакетика і трішечки відбиваємо. Не намагайтеся з печінки зробити шніцель, бо вона, ще поки будете бити, перетвориться на кашу, а нам цього не треба. А треба нам трошки зруйнувати щільну структуру, не більше.
Ставимо пательню на вогонь, і поки вона нагрівається, обвалюємо відбиту печінку в суміші борошна та перцю. Не солимо — це важливо. Пательня прогрілася? Тепер все робимо швидко — кладемо на пательню печінку і смажимо її по одній хвилині з кожного боку. Викладуємо цибулю. Перемішуємо, щоб печінка лежала поверх неї. Засікаємо ще хвилину. Додаємо перець і томати, перемішуємо, смажимо ще хвилину. Накриваємо кришкою і даємо настоятися три хвилинки. Солимо, перемішуємо. Викладаємо чи то на тарілки, чи на блюдо. Якщо не забудете, притрусіть подрібненою зеленню, для краси. 🙂
В часі смаження я ніде не помилився — дійсно все готується по хвилині і завдяки цьому печінка буде ніжною, а овочі не перетворяться на неапетитну «кашу».
Смачного! 

Обновлено: 02/21/2023 — 14:27