Одного ранку прийшло повідомлення від кума з посиланням на корейський шашличок — пулькогі. А далі цілий день реклама цього шашличка атакувала і з фб, і з різних сайтів… Треба готувати, коли така справа, вирішив я, і пішов по свинину до магазину.
Для маринаду нам треба:
соєвий соус — 50 г.,
рафінована олія — 50 г.,
цибуля — половинка цибулини,
імбир — 2 см.,
цукор — столова ложка,
кунжутна олія — чайна ложка,
оцет — 1 ст. ложка,
гострий червоний перець — 0,5 чайної ложки.
М’ясо ріжемо на пластини товщиною 5-6 мм поперек волокон.
Робимо маринад і на 30 хвилин занурюємо в нього порізане м’ясо. Дерев’яні шпажки кидаємо набрякати в воду, щоб не підгоріли.
Ідеально, звичайно, готувати на мангалі на решітці, але погода зараз стоїть не дуже мангальна, тому я прогрів духовку до 250 градусів і запікав м’ясо в духовці протягом 5 хвилин. Як завжди, попереджаю: головне не переготувати.
Притрусив кунжутом.
Що сказати? Смачно, гостренько та незвичайно. Соус не треба, але якщо є бажання, можна приготувати, не забуваючи, що соус теж повинен бути гостренький та, на мій смак, імбирно-часничний.
Смачного.