Корейський шашличок

Одного ранку прийшло повідомлення від кума з посиланням на корейський шашличок — пулькогі. А далі цілий день реклама цього шашличка атакувала і з фб, і з різних сайтів… Треба готувати, коли така справа, вирішив я, і пішов по свинину до магазину.

Для маринаду нам треба:

соєвий соус — 50 г.,

рафінована олія — 50 г.,

цибуля — половинка цибулини,

часник — три зубці,

імбир — 2 см.,

цукор — столова ложка,

кунжутна олія — чайна ложка,

оцет — 1 ст. ложка,

гострий червоний перець — 0,5 чайної ложки.

М’ясо ріжемо на пластини товщиною 5-6 мм поперек волокон.

Робимо маринад і на 30 хвилин занурюємо в нього порізане м’ясо. Дерев’яні шпажки кидаємо набрякати в воду, щоб не підгоріли.

Ідеально, звичайно, готувати на мангалі на решітці, але погода зараз стоїть не дуже мангальна, тому я прогрів духовку до 250 градусів і запікав м’ясо в духовці протягом 5 хвилин. Як завжди, попереджаю: головне не переготувати.

Притрусив кунжутом.

Що сказати? Смачно, гостренько та незвичайно. Соус не треба, але якщо є бажання, можна приготувати, не забуваючи, що соус теж повинен бути гостренький та, на мій смак, імбирно-часничний.

Смачного.