Запечені стегенця з пєкінською капустою

Ось коли зовсім ліньки готувати, їсти хочеться, але ще не дуже і є трошки вільного часу, то готую найпростіше. А що може бути простішим за запчастини від курки в духовці. Ось і сьогодні страва, де і курка, і гарнір готуються разом.

Беру 4-5 курячих стегенець. Беру половину пекінської капусти. Беру банку зелених оливок, бажано без кісточок, та лимон. Ще беру оливкову олію.

Стегенця солю, перчу потовченою сумішшю перців та, щоб не заморочуватися, заливаю маринадом з-під оливок, хай трошки підмаринуються. За півгодини викладаю на деко стегенця та половину розрізаної напів-пекінки розрізом до гори. Капусту солю, збризкую соком лимона та поливаю оливковою олією. Висипаю оливки та розрізаний навпіл лимон. Ставлю в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини, а потім ще на 10 хвилин при температурі 220 градусів.

Ось і все. Розкладаємо по тарілках, поливаємо соком із запечених лимонів, що дуже незвичайно і їмо.

Просто, красиво, смачно — а що ще треба? 😉

Смачного.