Омлет, як в школі…

EcoGrill UA своїм дописом нагадав дитинство. А зачепив тим, що, мабуть, ніколи не забудеться, але, зазвичай, вдома не відтворюється. Це омлет в шкільній їдальні та в дитячому садочку. Досить товстий, з пористою структурою, добре пропечений, він чомусь ніколи таким не виходив вдома. Не допомагали ні борошно, ні збивання яєць в піну — ну зовсім нічого. Як майже тепер з’ясувалося, секрет був у звичайному молоці. Чесно кажучи, я вже колись готував такий омлет, але то було досить давно, й було просто цікаво: невже все так нескладно. Рецепт мав назву “Омлет по ГОСТу” і саме цим і зацікавив. 🙂

Ну, графоманство закінчимо і почнемо готувати. Для початку розігріваємо духовку до 180 градусів. Далі змішуємо яйця та молоко. Солимо. Не збиваємо, а просто ретельно перемішуємо. Форму змащуємо вершковим маслом та наливаємо суміш яєць та молока. Ставимо до духовки на 30 хвилин. Потім виключаємо духовку і чекаємо ще 10 хвилин. Ну, ось і все. Омлет трохи піднявся, зарум’янився і став саме таким, як я й пам’ятав, хіба що не таким високим, але це вада не того, що щось робилося не так, а того, що в мене не дуже маленька форма на таку кількість омлету.

Зовсім забув, молока потрібно брати 30 грамів на одне яйце. Тобто, в мене було 8 яєць і налив молока я 240 грамів. І солі — пів чайної ложки.

Їв, ностальгував! 😉

Приготовлений з восьми яєць омлет, плюс нескладна весняна салатка — гарний сніданок на дві особи.

Смачного.

Обновлено: 05/30/2023 — 15:52