Холодний суп

Спека неймовірна! Асфальт репається, кури хекають, а душа потребує щось прохолодне. Тут і виручає холодний суп. Їх багато: це і окрошка, і гаспачо, і таратор, і навіть якийсь там суп із вишні. Принцип один — готовий твердий продукт заливається якоюсь рідиною. То може бути все що завгодно, починаючи з огірка і закінчуючи раковими шийками, а заливають і соками, і айраном, і кефіром, і навіть вином. Десь я якось бачив окрошку на пиві. Все це гарно, але за несамовитої спеки подрібнювати гору продуктів та готувати щось складне зовсім не хочеться, тому готую найпростіший, але смачний суп на кефірі. Все просто. Ставимо до морозилки тарілки, в яких будемо страву подавати. Беремо малосольний огірок. Натираємо його на велику теркачку. Гілочки кропу, зеленої цибулі і тої травички, що подобається, хоч то м’ята, хоч тархун, хоч базилік — подрібнюємо ножем. Вичавлюємо часник. Трошки солимо. Перчимо чорним перцем. Заливаємо холодним кефіром. Додаємо пару ложок оливкової олії. Перемішуємо. Готово. Для такої спеки, як зараз — саме воно. 🙂