Сирний пиріг.
Пиріг не солодкий, проте дуже смачний і головне — геть не складний в приготуванні. Він складається з двох шарів різного сиру.
Для початку вмикаємо прогріватися духовку на 190 градусів.
Для нижнього шару беремо:
домашній сир — 300 грамів,
бринзу — 100 грамів,
2 яйця,
три столові ложки борошна (якщо без глютену, то можна кокосове або мигдалеве борошно),
столову ложку меленої паприки, та якщо хочете гостренького — трошки червоного гострого перцю,
трохи соди,
сіль.
Домашній сир та бринзу розминаємо виделкою, додаємо всі інші інгредієнти та блендером перебиваємо на однорідну масу. Викладаємо в змащену вершковим маслом форму.
Для другого шару беремо:
голандський сир — 500 грамів,
три яйця.
Сир натираємо на маленьку теркачку, додаємо яйця і перемішуємо. Викладаємо в форму на перший шар.
Ставимо до духовки на 30-40 хвилин.
Ось і все, пиріг готовий! Далі він має настоятися кілька годин. Подавати можна, як холодним, так і трошки підігрітим із присоленою сметаною.
Сподіваюсь, вам сподобається.
Смачного!