Дивна назва незвичайної страви. Така дивна, що з першого разу й не вимовиш.
Але страва вийшла цікавою та досить поживною, незважаючи на прості складові.
Старовинна страва вінницької кухні, яку готують і зараз.
Треба:
Свинина — 0,5 кг
Картопля — 2-3 штуки великої
Квасоля — стакан
Морквина — одна невеличка
Цибуля — 2-3 середнього розміру
Квашений огірок, якщо великий, то — 2-3 штуки
Часник — зубчик, два
Томатна паста — три столових ложки
Петрушка
Олія
Сіль, перець.
Квасолю замочуємо на ніч у великій кількості води, а зранку варимо.
Свинину ріжемо кубиком, розміром приблизно з два сантиметри. Цибулю ріжемо квадратиками не дуже дрібно.
Картоплю ріжемо кубиком, розміром, приблизно, як і мʼясо.
Огірок подрібнюємо досить дрібненьким кубиком.
Моркву натираємо на дрібну теркачку.
Починаємо готувати.
Мʼясо обсмажуємо до золотистої скоринки на олії в казані чи товстостінній каструлі.
Додаємо цибульку, і теж обсмажуємо до прозорості.
Додаємо томатної пасти. Солимо, перчимо.
Висипаємо картоплю, вже варену квасолю і заливаємо гарячою водою так, щоб вона ледь покривала вміст казана.
Варимо до готовності, спочатку під кришкою, а потім кришку знімаємо і даємо трошки випаруватися волозі.
Як картопля повністю готова, додаємо огірок, подрібнену петрушку та вичавлюємо часник.
Перемішуємо, накриваємо та залишаємо на півгодинки настоюватися.
Насипаємо в тарілку, прикрашаємо подрібненою петрушкою, чи чим ви там любите, і їмо, отримуючи задоволення.
Смачного
