Бадзьоня

Дивна назва незвичайної страви. Така дивна, що з першого разу й не вимовиш. 

Але страва вийшла цікавою та досить поживною, незважаючи на прості складові.

Старовинна страва вінницької кухні, яку готують і зараз.

Треба:

Свинина — 0,5 кг

Картопля — 2-3 штуки великої

Квасоля — стакан

Морквина — одна невеличка

Цибуля — 2-3 середнього розміру

Квашений огірок, якщо великий, то — 2-3 штуки

Часник — зубчик, два

Томатна паста — три столових ложки

Петрушка

Олія

Сіль, перець.

Квасолю замочуємо на ніч у великій кількості води, а зранку варимо.

Свинину ріжемо кубиком, розміром приблизно з два сантиметри. Цибулю ріжемо квадратиками не дуже дрібно.

Картоплю ріжемо кубиком, розміром, приблизно, як і мʼясо.

Огірок подрібнюємо досить дрібненьким кубиком.

Моркву натираємо на дрібну теркачку.

Починаємо готувати.

Мʼясо обсмажуємо до золотистої скоринки на олії в казані чи товстостінній каструлі.

Додаємо цибульку, і теж обсмажуємо до прозорості.

Додаємо томатної пасти. Солимо, перчимо.

Висипаємо картоплю, вже варену квасолю і заливаємо гарячою водою так, щоб вона ледь покривала вміст казана. 

Варимо до готовності, спочатку під кришкою, а потім кришку знімаємо і даємо трошки випаруватися волозі.

Як картопля повністю готова, додаємо огірок, подрібнену петрушку та вичавлюємо часник.

Перемішуємо, накриваємо та залишаємо на півгодинки настоюватися.

Насипаємо в тарілку, прикрашаємо подрібненою петрушкою, чи чим ви там любите, і їмо, отримуючи задоволення.

Смачного