Знову про ріпку-капусту ту, яку кличуть пекінська. Сьогодні ми її посмажимо по давньому китайському рецепту. Жартую: я не знаю, як давно китайці так готують свою капусту, але не думати, що ще зі старих часів, у мене немає підстав.
Готується страва швидко, але потребує невеличкої подготовки звечора. Нам треба підготувати олію, на якій ми й будемо смажити. Беремо грамів зі 100 олії, та натираємо туди трошки імбиру й кришимо сухий гострий перець. За ніч і перець, і імбир віддадуть свої аромати, і ми отримаємо гостреньку ароматну олію.
Що нам буде треба ще? Звичайно сама пекінка. Без неї її смажити буде неможливо.
Якщо більше нічого немає, то вистачить і її, але непогано буде, якщо буде цибуля-порей, може морква, навіть шампіньйони, зелена цибулька… Ще треба буде кунжут, щоб посипати трішки зверху вже готову страву і, якщо є, непогано б було краплю-другу кунжутної олії.
Починаємо готувати. Капусту ділимо на дві частини: одна з ніжними листочками, а друга з грубими — це ті, які які ближче до землі.
Подрібнюємо поперек: ті, які більш жорсткі, ріжемо більш дрібно, міліметрів по пять товщиною, а де листя ніжніше — там сантиметра по три. Якщо ви щось ще додаєте, то це теж треба порізати тонкими і досить великими пелюстками. Якщо порея немає, візьміть звичайну цибулю. Нагріваємо на великому вогні в великій пательні олію, видаливши, але не викинувши, з неї перець та імбир. У мене є вок, тому я готую в ньому. Засипаємо товсту частину капусти і інші інгредієнти, крім ніжних листочків. Обсмажуємо, постійно помішуючи, 2-3 хвилини. Добавляємо ніжну частину капусти та перець із вибірки, які були в олії, солимо і смажимо ще хвилину, максимум дві. Крапаємо кунжутної олії. Викладуємо порційно чи на блюдо. Прикрашаємо кунжутом. Ось і все.
Смачного.