Домашня філадельфія

Не думав, що сир виявиться таким цікавим для народу. Тому продовжу. Прислав якось кум рецепт м’якого сиру. Складові дуже здивували, але все, як не дивно, було в холодильнику, тому приготувати його зовсім нічого не заважало. Щоб спробувати, я взяв літр пастеризованого молока з магазину. Не найдешевшого, перевіреного виробника. Ще треба був густий, так званий, грецький чи болгарський йогурт та сир фета. Дивне поєднання, скажете ви, й цілком матимете рацію. Хто ж при здоровому глузді буде змішувати такі різні продукти. Але рецепт є рецепт — від нього ані на крок, бо результат можна отримати дивовижний. На літр молока беремо столову ложку йогурту та 50 грамів фети. Молоко нагріваємо да температури 40 градусів. Фету і йогурт перемішуємо між собою. Щоб було легше змішувати, додаємо пару ложок молока. Вливаємо отриману суміш в молоко і ретельно перемішуємо. Накриваємо рушником і чекаємо дві години. Потім відкриваємо, і ножем на всю глибину ріжемо отриману масу спочатку уздовж, а потім поперек і залишаємо в прохолодному місті, поки охолоне. За цей час майже вся сироватка відійде від сиру. Викладуємо отримане на сито, вистелене трьома шарами марлі, і ставимо до холодильника: даємо стекти залишкам сироватки. На ранок дістаємо сир, і якщо в планах немає з’їсти його одразу, обов’язково солимо його. Сіль в сирі не тільки і не скільки смакова добавка, а скоріше як консервант. Перемішуємо. Отримаємо сир на кшталт маскарпоне — ніжний та неймовірно смачний. Дуже смачно з кавою, або зробити легенький десерт: в невелику плошку викладаємо сир, притрушуємо його тертим шоколадом і прикрашаємо полуничкою. Ось ще й швидкий ранковий десерт приготували за три секунди. 🙂

Смачного.

P.s. ось кум зрасу й виправив, не маскарпоне, а скоріше філадельфія. 🙂

Обновлено: 06/07/2023 — 11:11