Гарбузовий суп

Якщо після гульок на геловін у вас залишився гарбуз, або ви якось невдало
посваталися, я пропоную не дуже цим перейматися, а приготувати гарбузовий суп.
Для нього нам буде треба:
· гарбуз – 1500 грамів,
· цибуля – 300 грамів,
· часник – 3 зубчика
· вершки – 150 грамів,
· вершкове масло– 50 грамів,
· карі – 2 ч. ложки,
· куркума – 0,5 ч. ложки,
· сіль – за смаком,
· оливкова олія – 6 ст. ложок,
· бекон чи вуджена грудинка – 50 граммов
· червоний гострий перець – (на ваш смак),
· зелена цибуля – для прикраси.
Цибулю та часник ріжемо та подрібнюємо. Смажемо до м’якості і зміни кольору прямо в тій каструлі, в якій будемо готувати далі. Гарбуз ріжемо шматочками два на два сантиметри. Кидаємо до каструлі, додаємо склянку води, спеції та сіль. Накриваємо кришкою і варимо, доки гарбуз не стане м’яким. Пюруємо ручним заглибним блендером.
Відправляємо в кастрюлю масло і як розтопиться, ллємо вершки. Гріємо, і коли стане густішим, знімаємо з вогню.
Грудинку ріжемо шматочками, викладуємо на пательню, доливаємо трішки води іобсмажуємо до золотистого кольору. Цибулю ріжемо дрібненько. Насипаємо по тарілках і прикрашаємо беконом, зеленою цибулею та чим ще фантазія підкаже.
Смачного.

Обновлено: 11/27/2023 — 17:31