Гогошари

Гогошари
Перці в цьому році просто неймовірні. Їх багато, вони великі й соковиті та на диво недорогі. Тому їх треба готувати і звичайно їсти.
Сьогодні готуємо страву під назвою “гогошари”. Взагалі гогошари — це назва сорту перцю, Але цю страву я скуштував під такою назвою, тому хай так і залишається.
Що нам треба: звичайно, перці. Найзвичайніші перці. Не дуже великі, швидше ті, що поменше. Включаємо духовку на 250 градусів. Перці змащуємо олією і на деку ставимо до духовки. Як з’являться “підпалини”, а це хвилин із 10, перевертаємо. Потім перевертаємо ще раз, і якщо перці не запеклися з усіх боків, то ще раз.
Поки перці смажаться, готуємо соус. Для цього ріжемо тоненькими півкільцями цибулю і обсмажуємо до м’якості на пательні з олією. Доки цибуля смажиться, беремо кілька стиглих помідорів. Розрізаємо вздовж наполовину і тремо на теркачці так, щоб шкірка залишилася в руці. Відправляємо до цибулі. Солимо. На маленькому вогні тушкуємо. Якщо любите гостреньке, подрібніть до соусу трошки гострого перцю. Поки готується соус, перці повинні запектися. Дістаємо їх з духовки і чистимо. Якщо чиститься погано — засовуємо перці в пакет, щоб вони хвилин 10 “попарилися”, після чого чистити їх буде набагато легше. Чистити треба обережно, щоб вони не порвалися і не витік смачний сік. Викладаємо на велику тарілку по колу. До соусу вичавлюємо кілька зубців часнику і заливаємо блюдо з перцями по центру. Даємо хвилин з п’ять настоятися і їмо.
Смачного. Готуйте, не пропускайте цей чарівний сезон перців!

Обновлено: 09/21/2023 — 13:06