Куряча печінка

Куряча печінка
Чого саме куряча печінка? Бо недорога, ніжна і готується швидко. А чого в сметані? Бо в сметані — це дуже по-українському і неймовірно смачно. 🙂
Беремо 600 грамів печінки, велику цибулину, три-чотири ложки жирної сметани, грамів з п’ятдесят вершкового масла, столову ложку олії, сіль та перець.
Чистимо та подрібнюємо цибулю. На пательні розпускаємо вершкове масло разом з олією. Олія потрібна, щоб збільшити температуру, за якої вершкове масло почне горіти. По-простому, щоб масло не підгоряло.
Смажимо цибулю до золотистого кольору. Поки цибуля смажиться, ретельно промиваємо печінку та даємо залишкам води стекти, відкинувши печінку на сито чи дуршлаг.
Як цибуля підсмажилася, додаємо до неї печінку. Смажимо разом, доки не зникне червоний колір, у мене це зайняло хвилини три. Додаємо сметани, солимо, перчимо, даємо закипіти, накриваємо кришкою і на маленькому вогні тушкуємо приблизно сім хвилин. Виключаємо вогонь та залишаємо нашу страву під кришкою хвилин на три-п’ять.
Печінка має стати ніжною, м’якою, вона віддасть трошки вологи, тому буде наче плавати в підливі.
Смачно з рисом, гречкою, та й так, без ніякого гарниру, дуже смакує.
Смачного! 🙂

Обновлено: 09/21/2023 — 13:07