Тушковані курячі шлунки

Тушковані курячі шлунки

Як і планував, прокинувся раненько та на сніданок зтушкував курячі шлунки, які вчора купив. Дивно, але інколи в народі їх називають пупками. В дитинстві, коли ще жили в приватному будинку, бабуся тримала курей, і я маленький з усіх боків розглядав курку, намагаючись знайти деж у неї той пупок. Деякі гурмани згадували паштет з курячих шлунків, але щось я собі слабо уявляю його смак, тому від приготування поки що утримаюся. 🙂
Беремо грамів 600 куриних шлунків. Промиваємо їх і при необхідності чистимо — зскрібаємо жовто — зелену плівку там де вона є. Ще раз промиваємо і розрізаємо навпіл.
Велику цибулину ріжемо великим кубіком. Обсмажуємо на олії до золотинки. Добавляємо шлуночки. З’явиться велика кількість вологи. Розміщуємо на великому вогні, поки волога не випарується. Кидаємо перці — душистий та чорний, солимо. Доливаємо води і залишаємо тушкуватися. Інколи підходим перевірити — чи не викіпіла вода. Через півтори години добавляємо столову ложку томатної пасти та невелику пучку цукру. Якщо хочете бвльш густу підливу, добавляєте трішечки просмаженого на пательні борошна і ретельно перемішуємо. Тушкуємо ще 15 хвилин. Заправляємо парою столових ложок сметани, перемішуємо, виключаємо вогонь і даємо хвилин 15 настоятися. Все.
Дуже пасує з рисом. Неперевершено з гречкою. А можна просто так з’їсти, якщо обмежуєте себе в углецях. 🙂
Смачного.

Обновлено: 09/21/2023 — 13:07