Ізраільський салат з капусти

В Ізраїлі, де б ви не вирішили поїсти, вам принесуть абсолютно безкоштовно багато невеличких тарілочок, повних солоних смаколиків. Це носить смішну назву “хамуцим” і в переводі означає соління. Навіть до пива ви отримаєте піалку з маринованими оливками. Але сьогодні не про оливки, а про смачний салат зі звичайної капусти, який здебільшого подається з фалафелем. Салат дійсно дуже смачний і не важкий у приготуванні. Треба: капуста — десь біля кілограму, пучка петрушки, п’ять столових ложок свіжовичавленого лимонного соку, дві столові ложки оцту, чайна ложка солі, дві чайні ложки цукру та кілька ложок запашної оливкової олії.

Далі все просто. Капусту нарізаємо якнайтонше і кладемо в дуршлаг. Сам дуршлаг ставимо в тарілку. Засипаємо сіль і ретельно перемішуємо. Даємо постояти півгодини. За цей час подрібнюємо петрушку. Далі коли капуста стекла, досипаємо цукор, сік, оцет та петрушку і перемішуємо. Заправляємо оливковою олією. Ось і все. Чудовий салат готовий. Окрім того, що готувати його не складно, ще й зберігатися може кілька днів.

Смачного!