Маринована пєкінська капуста

Ну ось, знайшлася в холодильнику четвертина пекінської капусти. Мало того, вона виявилася ще й синьою. Особливої різниці в смаку я не відчув, але то не головне. Головне, що є капуста і ютуб, наче піддивлявся в мій холодильник чи прочитав думки, люб’язно, без жодної ініціативи з мого боку, висвітлив ролик кореянки, котра ламаною російською розповіла про три страви, які можна з неї приготувати. Ось ця була першою. Беремо чверть капустини. Ріжемо поперек шириною із сантиметр. Промиваємо в холодній воді. Даємо стекти. Поки стікає, беремо по одній частині часника, солі, цукру та три частини меленого гострого перця. Часник вичавлюємо, все перемішуємо та додаємо риб’ячий чи устричний соус. Якщо соусу немає — не біда, додаємо звичайну воду. Її треба добавити стільки, щоб перець набрався води, і ми отримали таку собі “кашку”.

Зелену цибулю ріжемо вздовж по п’ять сантиметрів. Звичайну цибулю – тоненько півкільцями. Скільки? Ріпчастої – півцибулинки, а зеленої – п’ять-десять пір’їнок.

Одягаємо рукавичку і ретельно все перемішуємо. Даємо постояти хвилин із п’ять, щоб замаринувалися овочі, насипаємо на тарілку і їмо. Обережно – дуже гостро. Мені сподобалося, сподіваюся, що ті, хто любить, щоб було погарячіше, теж будуть в захваті.

Смачного.

P.S. А на наступний день, коли капуста почне ферментуватися, ми отримаємо майже кімчі. 🙂