Малосольні огірки

Так влаштований чоловік: якщо готувати щось, то найпростіше. Ось і сьогодні будуть прості малосольні огірки. Треба кіло огірків невеличких, моцненьких, дві столові ложки солі, кропу – чималенько, часнику зубців 10-12 та газовану солону мініральну воду – у мене була миргородська – півтора літра.

Огірки заливаємо звичайною водою і залишаємо на пару годин. Так вони добирають вологу, яку “загубили” доки потрапили до вас. Відрізаємо “жопки”. Кріп подрібнюємо: стеблі дрібненько, гілочки не дуже. Кладемо в банку на дно. Викладаємо огірки, засипаємо порізаними на пластинки часником. Я подумав і ще додав порізаного кружальцями червоного перцю.

В окремій каструлі в половині мінеральної води розчиняємо дві столові ложки кам’яної солі. Можна й морську, але не йодовану й не екстра.

Заливаємо огірки. Додаємо мінералку, аж поки не покриє вона огірки. Ставимо до холодильника на 24 години.

Куштуємо. Хрумко, смачно, просто нереально.

Смачного

Обновлено: 02/21/2023 — 15:01