Салат Дєсна

Салат Десна. Чому у салата така стоматологічна назва, я не знаю, але, як кажуть: що маємо, то маємо. А може назва не стоматологічна, і винайшли цей салат в якості закуски до коньяку з однойменною назвою? Одним словом – загадка. Але хоч походження назви і невідоме, проте готується дуже просто. І складові — простіше не буває: зелений горошок, капуста, цибуля і вуджене м’ясо чи ковбаса. А заправляємо це майонезом. Якщо ви на майонез кажете принизливо – “мянез” і вважаєте що то від нечистого, то заправити салат треба сметаною із гірчицею. 🙂

Як підготувати інгредієнти? Дуже просто: капусту ріжемо тоненько, цибулю теж тоненько півкільцями, м’ясо – тоненькою соломкою. Горошок різати не потрібно. Капусту трішки солимо і легенечко “жмакаємо”. Але не перестарайтеся – дійсно легенечко. Все перемішуємо, заправляємо і ще раз перемішуємо. Салат готовий! Звісно що не олів’є, але теж із горошком. 😉

Смачного!