Мацебрай

Скоро прийде Великдень, а поки йде Песах. А в цей час зʼявляється маца. Хто не знає, це такі хрусткі коржики з тіста, яке не бродило і не заквашувалося. А їдять їх і просто так, і додають у різноманітні страви, як інгредієнт. Ось і сьогодні будемо готувати просту, але смачну страву — Мацебрай.

Готувати її досить не складно: з продуктів мати треба мацу, воду та яйця.

Мацу ламаємо на невеличкі шматочки і заливаємо водою на 2 хвилини. За цей час легенько збиваємо яйця. 

Воду зливаємо та даємо їй стекти з маци. Заливаємо розмочену мацу яйцями, солимо та ретельно перемішуємо.

На пательню наливаємо рослинну олію, викладаємо ложкою нетовсті оладки і смажимо, перевертаючи кілька разів, до хрумкої скоринки.

Їсти смачно зі сметаною, смаженими грибами — та й справді будь з чим. Я особисто вичавив в сметану зубчик часнику, і це мені найбільш смакувало.

Смачного.

Обновлено: 04/22/2024 — 09:43