Маринована цвітна капуста

Сьогодні готуємо мариновану цвітну капусту. Але не просто цвітну, а жовту. Таку капусту я підгледів, а потім з’їв в невеличкій кав’ярні в Хайфі. Повернувся додому і вирішив приготувати. Страва нескладна, смачна і яскрава – одним словом, незвичайна.
Готуємо.
Беремо невеличкий качанчик цвітної капусти. Розділяємо його на досить дрібні суцвіття. Промиваємо та складаємо в банку. Заливаємо чистою водою. Воду зливаємо в ємність, в якій будемо готувати маринад, перед тим вимірявши її об’єм. Тим самим ми не приготуємо маринаду ні багато, ні мало – буде в самий раз із невеличким запасом. 🙂
Ставимо воду на вогонь кип‘ятитися.
Пропорції беремо з розрахунку на літр води:
– дві столові ложки цукру,
– півтори столові ложки солі,
– 100 грамів 9-ти відсоткового оцту,
– дві чайні ложки куркуми,
– пів чайної ложки меленого гострого перцю.
Всі інгредієнти добавляємо, коли вода вже закипить.
Також можна додати в банку до капусти, але це не обов’язково, часник та гострий червоний перець, нарізаний кільцями.
Заливаємо окропом капусту та залишаємо на ніч. Вранці дістаємо та милуємося яскравим кольором і хрумким та яскравим смаком.
Смачного.